Чайна церемонія учнів коледжу

Image

Admin

21 Лютого 2014

Головні
БЕГК
коледж

Учні групи КК-29, які набувають професію «Кухар, кондитер» на чолі з майстром групи Ларисою Дєментєєвою, вирішили внести частинку тепла в зимове життя учнівської родини та в нелегкі часи всенародних переживань, провели колективне чаювання (див. світлини).

P2050230-

P2050234-

Здається, першою згадкою про чай в українській літературі є фрагмент з четвертої частини «Енеїди» (1799 р.) Івана Котляревського. Слід зауважити, що на території України чайні дерева не ростуть, але українці дуже полюбляють чай з цілющих трав, вирощених в Карпатах, Криму та на Закарпатті (м’яти, меліси тощо), та з листя рослин разом з ягодами (липи, чайної троянди, малини, шипшини).

Аромат цілющого тонізуючого напою манив та зігрівав, а розмова звеселяла серце кожного, хто брав участь у цьому заході. Дійсно, спільне чаювання підтримує дружні відносини, зміцнює бажання зберегти добрі традиції. Спокій і мир – обов’язкові умови чайного дійства.

Галина Сенченко,
заступник директора з виховної роботи коледжу

Світлини з архіву коледжу

Цінності

Цінності

Майстер-класи, що єднають

Дві суботи поспіль у Трускавці було по-особливому тепло та творчо.…

4 Серпня 2025

Детальніше

Наука

Підвищення кваліфікації

Викладачі

Наука

Підвищення кваліфікації

Викладачі

Викладачі БДПУ долучились до міжнародної програми «AI Mindset in Entrepreneurial Spaces»

Викладачі кафедри економіки, менеджменту та фінансів Бердянського державного педагогічного університету…

4 Серпня 2025

Детальніше

Цінності

Студентське життя

Цінності

Студентське життя

Дрогобич і не тільки: наш літній маршрут вражень

З 21 по 27 липня 2025 року наші студенти та…

29 Липня 2025

Детальніше

Захист дисертації

Наука

Наукові заходи

Захист дисертації

Наука

Наукові заходи

Вітаємо з успішним захистом дисертації!

25 липня 2025 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради…

28 Липня 2025

Детальніше